Annonsering i Google

Annonsering i Google kan være en ypperlig måte å oppnå økt synlighet på i løpet av kort tid. Har du for eksempel en kampanje eller lignende, er Google Ads et fantastisk verktøy når du ønsker at bedriften skal bli mer synlig i søkemotoren.

Skal du faktisk lykkes med annonsering i Google, er det imidlertid viktig å vite hvordan du skal gå frem. La oss se nærmere på noen av de beste tipsene for vellykket Google-annonsering!

Robot forklarer hva annonsering i Google er

Hva er annonsering i Google?

Annonsering i Google kalles gjerne også for søkemotormarkedsføring eller SEM (Search Engine Marketing), og går ut på at du betaler for topplassering i Google. Google er verdens mest populære søkemotor, og benyttes av mange på daglig basis.

Når noen leter etter tjenester eller produkter, starter det gjerne med et søk i nettopp Google. Bor du for eksempel i Oslo og har behov for hjelp til å skifte dekk på bilen, googler du gjerne «bytte dekk Oslo».

Du får da opp treff på ulike verksteder som tilbyr dekkbytte i Oslo. Dette kan være bedrifter som har jobbet med søkemotoroptimalisering (SEO) og derfor havner høyt opp i søkemotoren på organisk vis.

Det kan imidlertid også være bedrifter som betaler Google for å rangere på det aktuelle søkeordet – altså gjennom Google Ads. De øverste treffene i søkemotoren er som regel annonsering i Google, og er merket med «Annonse».

Personer engasjerer seg i annonsering i Google

Fordeler ved annonsering i Google

Med annonsering i Google kan du øke sjansen for at potensielle kunder klikker seg inn på din bedrifts nettside, heller enn konkurrerende nettsider. Nettsiden din vil dukke opp blant de øverste resultatene når potensielle kunder søker på spesifikke søkeord.

De fleste velger å klikke seg inn på nettopp de øverste resultatene i Google, siden disse blir betraktet som de mest relevante og pålitelige treffene. Annonsering i Google har den fordelen at bedriften din eller produktene du selger kan få mye synlighet på kort tid.

Nå målgruppen med annonsering i Google

Finnes det ulemper ved Google Ads?

Den kanskje største ulempen ved å ta i bruk annonsering i Google, er at det koster penger. Du betaler Google for å gi nettsiden din økt synlighet i en viss periode for visse søkeord.

De mest attraktive og aktuelle søkeordene er det som regel stor konkurranse om å rangere godt på. Derfor koster det også mer med Google annonsering om du ønsker å rangere på de beste søkeordene.

Du kan imidlertid også få mye igjen for god rangering på billigere søkeord. Dette er gjerne long-tail-søkeord bestående av flere ord. De som søker på disse frasene vet ofte nøyaktig hva de er ute etter, noe som også kan øke sjansen for konvertering.

Hvordan fungerer annonsering i Google?

Hvordan fungerer Google Ads?

Google annonsering fungerer slik at du betaler Google for å rangere på visse søkeord. Du byr på bestemte nøkkelord, og når brukere søker på disse bestemte ordene vil nettsiden din (annonsen) havne blant de øverste treffene hos den aktuelle brukeren.

Antallet brukere som har fått opp trigget) annonsen din vil bli vist i form av «impressions». Når noen klikker seg inn på din Google Ads-annonse, vil du belastes med kostnaden for ett klikk.

Hvor mye ett klikk på annonsen koster, avhenger av hvor stor etterspørsel det er på søkeordet og ditt maksimale bud. Du kan hele tiden se gjennomsnittlig pris per klikk i kolonnen «Avg. CPC» i annonseadministrasjonen din hos Google.

Ved å se på «CTR» kan du se hvor stor andel av dem som får opp annonsen i Google som faktisk klikker seg inn på nettsiden din. Ser du på «Avg. pos» får du opp bedriftens gjennomsnittsplassering i Google.

Avtale om pris for annonsering i Google

Google annonsering | Pris

Google annonsering baseres på PPC, altså Pay Per Click. Det betyr at du betaler per klikk på annonsen. Den nøyaktige prisen du betaler vil som nevnt avhenge av blant annet konkurranse og maksimalt budsjett som er satt på forhånd.

Dersom du for eksempel byr maksimalt 6,00 kroner per klikk, og konkurrenten kun har bydd 5,00 kroner per klikk, vil annonsen din bli vist for det aktuelle søkeordet. Du vil da betale 5,01 kroner for klikket.

Mange tror at dette betyr at de kan betale seg til en topp-plassering i Google. Slik er det imidlertid ikke, siden Google er opptatt av å først og fremst levere relevante treff til brukerne. Å levere mest mulig relevante treff er tross alt Googles levebrød.

Sjekk derfor annonsen din sin QS, som står for Quality Score. Denne vil blant annet fortelle noe om landingssidens relevans for søkeordet og annonseteksten. Budet ditt ganget med QS gir deg «Ad Rank», som avgjør hvor synlig annonsen din blir.

Samarbeid rundt annonsering i Google

Bør jeg velge SEO eller annonsering i Google?

Google annonsering er veldig nyttig for mange bedrifter, og da kanskje særlig i perioder med behov for ekstra synlighet over kortere perioder. Har bedriften din for eksempel en kampanje gående, kan Google Ads være et nyttig verktøy for økt synlighet på kort tid.

Husk likevel på at annonsering i Google kan koste mye penger, spesielt for de mest populære søkeordene. Ønsker du å tiltrekke organisk trafikk til nettsiden din automatisk, er SEO eller søkemotoroptimalisering det beste valget.

Med SEO kan du tiltrekke mye trafikk til nettsiden uten noen direkte kostnader. Det som eventuelt koster er ekstern hjelp til søkemotoroptimalisering av nettsiden. Mange bedrifter synes det er nyttig å få hjelp til å skrive SEO-tekster som kan publiseres på nettsiden.

Det kan også være nyttig å kombinere SEO og SEM, altså søkemotoroptimalisering og Google annonsering. Hva som passer best for bedriften din avhenger av både budsjett og hvor mye tid du ønsker å investere i Google-markedsføring.

Hjelp med annonsering i Google

Få hjelp med annonsering i Google

Annonsering i Google er en av de mest populære formene for markedsføring blant bedrifter. Markedsføringsteknikken er en form for søkemotormarkedsføring, altså SEM, og går ut på at du betaler for at nettsiden din skal havne blant de øverste treffene i Google.

For at du skal lykkes med annonsering i Google, er du avhengig av en god Ad Rank. Dette kan blant annet oppnås ved høy kvalitet og relevans mellom landingsside, annonsetekst og søkeord. Gode og relevante annonser får enkelt og greit økt synlighet.

Din Annonse har lang erfaring med utforming av annonser, og sørger for at annonsen appellerer best mulig til din målgruppe. Vi er opptatt av høy tekstkvalitet, men også relevans og at produktets fordeler fremheves.

Kontakt oss i dag om du ønsker hjelp med å lage annonser til Google annonsering. Vi kan også hjelpe deg med administrering av annonsekontoen.