Gratis annonsering på nett

Gratis annonsering på nett er noe mange bedrifter ønsker seg. Ikke alle bedrifter har et budsjett som tillater dem å bruke penger på dyr annonsering i Google eller lignende. Så, hvilke alternativer finnes egentlig?

Heldigvis trenger ikke markedsføring å koste skjorta, og det finnes gode løsninger også for små eller nyetablerte bedrifter.

Markedsføring med gratis annonsering på nett?

Tilbys gratis annonsering på nett?

Sjansen for å finne sider som tilbyr gratis annonsering er minimal. Det enkle svaret på om det tilbyr gratis annonsering på nett, er derfor «nei». Du kan kanskje finne noen aktører som tilbyr dette, men sjansen er stor for at aktøren ikke er særlig seriøs.

Gratis annonsering på nett ville betydd at en aktør viste annonsørens annonser uten å ta betalt for det, noe som ville vært uvanlig. Enten du ønsker annonser på Facebook, i Google eller en nettavis, må du regne med å betale for det.

Mann leter etter gratis annonsering på nett

Annonsering på nett kan tilpasses ditt budsjett

Gratis annonsering på nett er ikke noe du bør regne med å finne tilbud om, men husk at det ikke nødvendigvis trenger å koste så mye å ha annonser. Google Ads og Facebook Ads er eksempler på annonseplattformer som lar deg angi et forhåndsbestemt budsjett.

Du kan derfor enkelt kontrollere hvor store kostnader du har til annonsering på nett. Det er likevel ofte slik at annonsen din får begrenset med visninger om budsjettet er veldig lavt, naturlig nok.

Det finnes ulike prismodeller når det kommer til annonsering på nett. Du kan betale per klikk (Pay-Per-Click eller PPC), noe som betyr at du kun betaler når noen faktisk klikker seg inn på annonsen. Du slipper altså å betale for at noen ser annonsen uten å klikke på den.

PPC-annonser er ofte et gunstig alternativ. Det er kanskje ikke gratis annonsering på nett, men du får full kontroll på kostnadene siden du selv bestemmer hvor mye hvert klikk skal koste maksimalt.

Vi ser etter alternativer til gratis annonsering på nett

Det finnes alternativer til gratis annonsering på nett

Det er en rekke gode alternativer til gratis annonsering på nett. Det finnes nemlig mange former for markedsføring, og annonser er bare én av disse.

La oss se nærmere på noen av alternativene som finnes når budsjettet er begrenset.

Person finner alternativer til gratis annonsering på nett

Gratis markedsføring på Facebook

Facebook er en super plattform for markedsføring, og gjør det til og med mulig å markedsføre gratis. Gratis annonsering finnes ikke på Facebook, for her må du betale om plattformen skal vises annonsene dine til målgruppen.

Det du imidlertid kan gjøre, er å bruke bedriftens Facebook-konto til markedsføring – helt gratis. Et tips er å dele markedsføringsinnhold med de som allerede følger bedriften på Facebook. Da kan du blant annet nå ut med tilbud og lignende.

Ulempen med overnevnte markedsføring, er at du primært når ut til de som allerede følger bedriften, og ikke nye potensielle kunder. Et annet tips er derfor å bruke Facebook til å arrangere konkurranser.

Et eksempel på en konkurranse kan være at du poster et innlegg der folk kan vinne et produkt eller en tjeneste dersom de liker, kommenterer på og deler innlegget ditt. Da kan bedriftens markedsføring bli sett også av dem som ikke allerede er følgere, helt gratis.

Gratis annonsering på nett

Gratis markedsføring på Instagram

Et annet alternativ til gratis annonsering på nett, er å ta i bruk Instagram. Instagram er som kjent en del av Facebook, og byr på mange gode muligheter for markedsføring. Det er blant annet mulig å lage Instagram-annonser, men dette er naturligvis ikke gratis.

Men også her kan du nå ut til eksisterende og nye kunder ved å dele bilder, videoer og lignende – helt gratis. Det er for eksempel mulig å arrangere en konkurranse der noen kan «tagge en venn» og bli med i en trekning.

Gjesteinnlegg på blogg som alternativ til gratis annonsering på nett

Gjesteinnlegg på blogger

Et tredje alternativ til gratis annonsering på nett, er å lage blogginnlegg for andre nettsider. Du kan da eksponere bedriften, og nå ut til mange potensielle kunder om det linkes til din bedrifts nettside. Nettsiden som deler innlegget ditt, vil samtidig få «gratis» innhold.

Sørg uansett for at innholdet du deler er interessant og verdt å klikke seg inn på. Ellers vil ikke markedsføringen ha særlig mye effekt.

En annen positiv effekt av å ha gjesteinnlegg på en nettside med mye autoritet, er at Google oppfatter nettsiden din også som mer autoritær. Dette kan gjøre at siden din rangerer bedre i søkemotorene.

SEO er et alternativ til gratis annonsering på nett

Gratis markedsføring med SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) er et annet budsjettvennlig alternativ til gratis annonsering på nett. Ved å optimalisere nettsiden din, kan du sørge for at den får en mer synlig plassering i Google sine søkeresultater.

SEO kan være gratis om du lager SEO-innhold selv. Men dette kan naturligvis være tidkrevende, siden SEO er mest effektivt om man deler innhold jevnlig. Du bør også ha kunnskap om ulike SEO-metoder.

Personer som jobber med gratis annonsering på nett

Trenger du hjelp med tekst til markedsføring?

Gratis annonsering på nett er ikke noe du bør forvente å finne, siden alle plattformer som viser annonser stort sett krever godt betalt for dette. Enten du skal ha annonser i Google, nettaviser eller på sosiale medier, vil det ikke være gratis.

Alternativene er imidlertid mange, og du kan markedsføre mer eller mindre gratis ved å dele innlegg på sosiale medier, skrive gjesteblogginnlegg eller drive med SEO.

Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang, enten du trenger hjelp med SEO, markedsføringstekst til sosiale medier eller blogginnlegg.

Kontakt oss i dag for mer informasjon om alternativer til gratis annonsering på nett!