Hvordan regne ut ROI?

ROI = (Fortjeneste etter investering – kostnad av investering) / kostnader for investering.

Når du regner ut ROI vil du få en bedre innsikt i hvor lønnsom bedriftens investeringer er. Uttrykket brukes ofte i forbindelse med markedsføring, for å kartlegge hvilke strategier som gir mest verdi.

ROI blir kalt avkastning på norsk, og gir en god pekepinn på hvilke investeringer som tilfører verdi og vekst for et selskap. Tiltak som fører salg, gir naturligvis verdi og dermed høy ROI. 

Vil du få høyere avkastning på dine markedstiltak? Da er innholdsmarkedsføring nøkkelen. Les mer om hvorfor ROI er viktig for din bedrift, og hvorfor tekstbasert innhold har blitt en suksessoppskrift.

Forstørrelsesglass

ROI definisjon

ROI står for «Return on Investment og er en formel som viser bedriften hvilke tiltak som tilfører verdi, og hvilke tiltak som skaper vekst. Slik blir det lettere å ta gode beslutninger.

ROI blir ofte brukt for å kartlegge hvilke markedsføringstiltak som faktisk fører til mer salg, nye leads og flere henvendelser. Dette er et viktig tall for ethvert markedsbudsjett. 

Denne utregningen vise hvilke tiltak som er verdt å satse videre på, og hvordan bedriften kan markedsføre varer og tjenester på en smart og kostnadseffektiv måte.

En mann som jobber på PC

ROI utregning

For å regne ut ROI bruker vi en fast formel. ROI = Fortjeneste av investering – kostnader av investering) / kostnad for investering. 

ROI er altså nettoinntekt delt på kostnader for investering. Formelen er enkel, men for å gjøre den tydeligere skal vi ta for oss et eksempel i forbindelse med markedsføring.

Hvis du for eksempel bruker 1 000 kroner på annonsering som igjen fører til at kunder konverterer for 2 000 kroner, vil du sitte igjen med en ROI på 1.

Personer som lager sjekkliste

Slik bruker du ROI i markedsføring

ROI og markedsføring henger tett sammen. Det er gjennom markedsføring bedriften tiltrekker seg nye kunder og øker salget. Målet er å finne en strategi som gir mest mulig verdi for markedsbudsjettet.

Innholdsmarkedsføring har vist seg å gi langt bedre avkastning enn tradisjonelle markedsaktiviteter. Dette skyldes simpelthen at tekstbasert innhold gir verdi på flere områder. 

En tekst med de rette virkemidlene, kan øke digital synlighet, overbevise kunden, være selgende, inspirer, styrke merkevarebevissthet og legge til rette for langsiktige kundeforhold.

For at en tekst skal gi disse verdiene, må den bli produsert på riktig måte. Teksten må være skrevet for målgruppen, optimalisert for søkemotorer samtidig som den formidler budskapet på en troverdig måte.

Tre skribenter

Motta 500 ord helt gratis

Det er ingen tvil om at innholdsmarkedsføring er en av strategiene som gir deg mest igjen for pengene. Tekstbasert innhold kan være statisk gjennom bedriftsbloggen, eller tiltrekke flere kunder gjennom tidsbegrensede kampanjer.

Mange bedrifter satser ikke på innholdsmarkedsføring av en enkel grunn: De har ikke tid, kapasitet eller den rette kompetanse til å skape lønnsomme og verdiskapende tekster. Heldigvis kan vi i Din Annonse hjelpe deg.

Din Annonse har lang erfaring med å produsere tekstbasert innhold som skaper en høy ROI. Vi skriver engasjerende, selgende og relevante tekster for målgruppen, som er bygget på solide SEO-teknikker.

Se selv hva god innholdsmarkedsføring kan gjøre for din avkastning, og kontakt oss i dag for en uforpliktende prat. Vi gir deg de første 500 ordene helt gratis og vet hva som må til for å skrive bunnsolide tekster som gir resultater.