Hvordan skrive bilannonse?

Har du bestemt deg for å selge bilen? Da trenger du en god annonsetekst. Klare, fine bilder trekker potensielle kjøpere til annonsen, men det er teksten som gir lesetid og vekker kjøpelysten.

For å sikre at annonsen din blir sett av de riktige kjøperne, er det mye informasjon du må huske på. Et godt tips er å inkludere så mye informasjon som mulig, samtidig som du bruker et hverdagslig språk og unngå kompliserte forkortelser.

Som selger har du også opplysningsplikt. Har bilen feil eller mangler? Dette må du opplyse om, slik at ikke du blir sittende igjen med ansvaret i etterkant. Ærlighet varer lengst, særlig i bilannonser.

Vi gir deg noen gode tips til hva du må huske på når bilen skal selges. Hvis du ønsker hjelp til en annonsetekst som virkelig får frem kjøpelysten i folk, kan vi i Din Tekstforfatter hjelpe deg med dette.

Folk som jobber

Tips til bilannonse

Det beste tipset til bilannonse er å sørge for at du fyller ut alle feltene. Potensielle bilkjøpere er ofte detaljerte i sine søke, og du må sørge for å fylle inn farge, girtype, hengerfeste, årsmodell og alt som kan være relevant for kjøper.

Fokuser på gode bilder av høy kvalitet, det er dette som får kjøperen til å trykke på annonsen. Sørg for at bilen er vasket, bruk en nøytral bakgrunn og pene omgivelser. Husk å få med alle vinkler og nærbilder av detaljer.

Du kan gjerne bruke humor i annonsen, men husk å være ærlig. Har bilen gått godt kan du inkludere dette, men legg frem alle mangler og feil. Hvert år får forbrukerrådet mange saker grunnet uenighet og feilopplysninger ved bilkjøp.

Husk å alltid skrive en kjøpskontrakt. Det skal være en skriftlig avtale mellom selger og kjøper, for å sikre trygghet blant begge parter. Det er også selger som er ansvarlig for melde ifra om eierskifte – også når det selges til bilforhandler.

Folk som lager en sjekkliste

Innhold i en bilannonse

Start med å skrive ned så mye informasjon om bilen som mulig. Bruker du Finn.no? Da kan du i så tilfelle hente inn opplysninger automatisk ved hjelp av registreringsnummeret. Sørg for å legge til ekstra opplysninger og en god beskrivelse. 

Beskrivelsen bør skrives med egne ord. Dette betyr at det lønner seg å holde det enkelt og styre unna forkortelser og kompliserte navn på funksjoner. Skriv personlig og fortell om erfaring, hvorfor den selges og hvorfor du kjøpte bilen i utgangspunktet.

Annonsetekster er det som får leseren til å forbli på annonse, sørg derfor for at den er godt skrevet. Personlige erfaringer selger godt, men igjen er det viktig at du er ærlig. Hvem passer bilen for og hvilke behov dekker den for kjøper?

Hvis du er usikker på hva annonsen skal inneholde, kan du starte med å svare på følgende spørsmål:

  • Hvordan er bilen å kjøre?
  • Hvorfor selger du den og hva fikk deg til å kjøpe den?
  • Hvordan har bilen fungert for deg?
  • Er det plass til barneseter? Hvor mange
  • Hvem passer bilen for?
Et håndtrykk

Motta hjelp til å skrive bilannonse

Synes du det er vanskelig å skrive bilannonse? Da er du ikke alene. Daglig ser vi dårlige og halvhjertede annonser på Finn.no, som verker fenger eller vekker kjøpelyst. Tilstrekkelig informasjon er viktig, men en god tekst kan være med på å overbevise kjøper. 

Når du priser bilen, lønner det seg å se på lignende biler på nett. Hva legges disse ut for? Det er ikke uvanlig at kjøpere pruter, så bestem deg for mye du er villig til å gå ned i pris før du publiserer annonse.

Bortsett fra opplysningsplikt om mangler, finnes det ikke et rett og galt svar på hva en bilannonse skal inneholde. Men de tipsene du nettopp har lest, gir deg det beste utgangspunktet for å selge bilen raskt, smertefritt og enkelt. 

Vi i Din Annonse har lang erfaring med å skrive tekster som selger og informerer. Trenger du hjelp med annonsen? Eller kanskje du vil få fart på en allerede publisert annonse? Ta kontakt med oss i dag, vi hjelper deg selgende tekst til bilannonse.